v v=“Content-Type“ content=“text/html; charset=UTF-8″>

Červený čaj, nebo rooibos je méně známý, než třeba zelený nebo černý čaj, ale možná vás překvapí svou skvělou chutí a skvělými účinky na náš organismus. Červený čaj je také nositelem enzymů a antioxidantů, které jsou prospěšné pro naše tělo. Rooibos se pěstuje hlavně v Africe, odkud se vyváží do celého světa. Původem patří do Jižní Afriky. Chuť čistého červeného čaje je jemná, sladká a výrazně aromatická. V chuti můžete cítit ořechové podtóny a někdy je jeho aroma přirovnáváno k ibiškovému čaji. Na druhou stranu z něj můžete cítit i zemité tóny, které jsou typické třeba pro maté. Citlivé jazyky mohou zachytit také náznak karamelové chuti, vanilky nebo tabáku. Jinak je jeho chuť spíše neutrální, a proto se často podává s trochou medu nebo citrónem. Barva po vyluhování je červenohnědá. Je vhodné ho pít jako horký nápoj, nebo si z něj udělat ledový čaj.

rooibos

Zajímavostí je, že neobsahuje kofein. Tento čaj je tedy ideální pro zařazení do vašeho pitného režimu kdykoliv během dne i pro svou vysokou koncentraci vitamínů a polyfenolů. Pokud se snažíte snížit svou hmotnost, doporučujeme do pitného režimu zařadit právě tento čaj. Díky jeho sladkým tónům vám určitě zachutná a obsahuje jen cca 2 kalorie na jeden šálek. Tudíž se nemusíte bát, že do sebe budete přijímat zbytečné kalorie.

čaj

Červený čaj má taky skvělé účinky na naši pokožku. Obsahuje totiž alfa hydroxykyselinu, která se jinak používá při ošetřování pleti v podobě chemického peelingu. Látky obsažené v tomto čaji se běžně využívají i v kosmetických přípravcích. Pravidelná konzumace vám může pomoci udržet si mladistvou pleť a zmírnit tvorbu vrásek. Pomáhá také v boji proti volným radikálům, které škodí naší pleti.Vzhledem k vysokému procentu antioxidantů je taky skvělým pomocníkem při zánětech a působí protizánětlivě. Má také částečně tlumící účinky proti bolesti.